HAKEV’de Erzak Dağıtımı ve Burs Yardımı

Vakfımız kurulduğu günden bu yana bünyemizde bulunan Aşevinden ayrı olarak, ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımı da yaparak nice gönüller fethetti.

Vakfımız, Erzak dağıtımının yanı sıra, İslami bir gaye ve hedefi olan, ümmet için çalışmayı ve yarın ümmete faydalı olmayı hedefleyen liseli ve üniversiteli öğrenci kardeşlerimize yönelik burslar verdi.

Ancak burada hemen belirtmek istediğimiz bir husus var ki çok önemlidir ve atlanmaması gerekir.

Bilindiği üzere, Dinimizde hayır ve sadaka da esas olan gizliliktir. Kişi yaptığı yardımı kimseye göstermemelidir. Hatta imkan varsa yardımı alan dahi bilmemelidir kimden geldiğini. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in bu konuda ki hassas düsturu hepimizin malumudur: “sağ elinin verdiğini sol el görmeyecek”.

Hal böyle iken yardım yaptığımız kardeşlerimizin boy boy resimlerini çekerek buraya koymak hataların en büyüklerinden olurdu. HAKEV olarak biz, yardım yaptığımız hiçbir kardeşimizin resmini çekmiyoruz ve çekmemeye devam edeceğiz. Çünkü Alemlerin iftihar kaynağı Rasûlü Kibriya efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyorlar ki: “Şüphesiz ki gizli verilen sadaka Allah’ın gazabını söndürür.)

Elhamdülillahbizler de bu ölçüye dikkat etmeye çalıştık bu güne kadar, inşallah bu günden sonra da dikkat edeceğiz ve bu sitede yardım yaptığımız kardeşlerimizin (onları yerin dibine sokarcasına) resimlerini çekip koymayacağız. Varsın reklamımız az olsun ama Allah’ın rızasına uygun olsun. Zaten biz bu vakfı Allah’ın rızasını kazanmak için kurduk, reklam yapmak için değil.