Su Kuyusu

Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmalara destek olabilirsiniz.

Allah Teâlâ’nın en büyük lütuflarından olan su ne yazık ki Afrika ve Güney Asya’da yaşayan kardeşlerimizin ulaşmakta büyük zorluk çektiği bir nimet. Çamurlu su birikintilerden arıtılarak elde edilen sular her hafta çoğu 5 yaşın altındaki çocuk ve bebek olmak üzere 2 bin insanın hayatına mal oluyor. Özellikle kadın ve çocuklar günde 6 saatlerini evlerine su taşımakla geçiriyor. Çocuklar eğitimlerine zaman ayırmada güçlük çektiği gibi, kadınlar evleri ve aileleriyle yeteri kadar ilgilenemiyor.  ‘Bir  Damla Suyunuz Olsun’ kampanyamız kurak topraklara ve çatlamış dudaklara ferahlık olmaya devam ediyor. Afrika ve Güney Asya’daki kardeşlerimizin suya kavuşmasına vesile olmak isterseniz siz de su kuyusu açtırabilir veya gücünüzün yettiği miktarı Bir  Damla Suyunuz Olsun projesine katkıda bulunabilirsiniz. Açılan su kuyusu ile ilgili köylerdeki yüzlerce kişi su bulmak için kilometrelerce yol kat etmeyecek ve kirli su içmek zorunda kalmayacak. Medreselerdeki talebeler içme suyu ve temizlik ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak, ilme daha fazla vakit harcadıkları gibi zor şartlar altında gerçekleştirdikleri ibadetleri kolaylaşacak.

Vakfımız olarak temiz su kaynaklarına ulaşmakta sıkıntı yaşayan bölgelerde su kuyularına ulaşmak katkıda bulunmaktayız.